ourweb.nl

Richt je badkamer in met de juiste douche en meer

Badkamer

In je huis ben je elke dag. Het is daarom belangrijk om je huis zo in te richten dat je je er echt fijn voelt. Dat je je in elke ruimte waar je binnen komt je voelt alsof het bij jou hoort. Dat is niet genoeg te benadrukken. Dat doe je onder andere door je inrichting te doen met spullen waar je van houdt. Ook je badkamer is belangrijk in je huis. De badkamer wordt vaak vergeten, omdat je er druk in bezig bent. Maar hoe je badkamer is ingericht heeft toch effect op je welzijn. Word je er bewust van dat ook je badkamer er toe doet. Zorg voor jezelf! In deze blog gaan we verschillende elementen van badkamers langs, en wat ze met je welzijn doen.

De douche

Er zijn allerlei douches die je kunt nemen, en het is goed om te kijken naar jouw persoonlijkheid. Ben je een rustig en gesloten persoon, en ben je gesteld op je privacy? Neem dan een dichte douchecabine, zodat je je lekker veilig kunt voelen in de douche. Je kunt ook douchebakken los kopen en daar wanden omheen maken. Als je juist houdt van open ruimtes en je badkamer nog groter wil laten lijken, is er een andere optie. Dan kun je een inloopdouche nemen. Inloopdouches vergroten de ruimte waarin ze staan, afhankelijk van welke wand je er naast neemt. Je kunt kiezen uit een transparante wand, of juist een matte wand. Er zijn ook opties er tussenin, een transparante wand met een mat deel op de juiste hoogte om alles te verbergen.

Planten in je badkamer

Heel veel mensen denken dat een doucheruimte geen planten of andere versiering nodig heeft. Dat is echter niet waar. Ook dit soort dingen hebben invloed op hoe je je in de ruimte voelt. Je kunt bepaalde planten neerzetten die zorgen voor een goede sfeer. Ook kun je de planten zo uitkiezen dat je ze in principe niet water hoeft te geven, maar dat de stoom van de douche genoeg is. Denk bijvoorbeeld aan een varen. Zet hem heel dicht bij de douche neer, en je hoeft er nooit meer naar om te kijken. Ook kun je bepaalde geurenplanten kiezen die je badkamer altijd fris doen ruiken, ook al moet je eigenlijk je handdoeken wassen. Planten reinigen ook de lucht in je badkamer, dus ze zullen je badkamer altijd frisser doen ruiken. Zorg goed voor jezelf met de juiste douche en planten in je badkamer.

Mobiele versie afsluiten