ourweb.nl

Hoe het Canadese merk Dsquared is ontstaan

Er zijn zat bekende kledingmerken te koop. Vooral jongeren zijn hier erg gevoelig voor en willen met de tijd mee gaan. De outfits zien er prachtig mooi uit en genieten daarnaast een bepaalde status. Jongeren zijn hier gevoelig voor en dragen het liefst zoveel mogelijk merkkleding om erbij te horen. De geschiedenis van bekende merken wordt nog wel eens vergeten en dat is zonde. Een zo’n merk is Dsquared2. In dit artikel lees je hier meer over.

 

Hoe is Dsquared precies ontstaan?

Het begon voor Dsquared allemaal in Canada. Toronto om precies te zijn. Twee broers, Dean en Dan Caten uit Toronto hadden een passie voor fashion en wilden daar hun werk van maken. Ze besloten om naar New York te gaan om een fashion studie te volgen. En met succes. Ze verhuisden na de studie naar het modemekka Italië om te leren van de grote fashion huizen. Uiteindelijk in 1995 besloten ze om een eigen lijn op te zetten. En zie hier het begin van Dsquared2.

 

Wat is de filosofie van Dsquared?

De gedachten en filosofie achter Dsquared is de Canadese look verfijnen met het Italiaanse maatwerk. Je merkt dan ook in de collectie dat het een samensmelting is van diverse contrasten. Sportief en glamour, mannelijk en vrouwelijk, relaxt en uitgesproken. Door deze contrasten proberen de broers de collectie een unieke uitstraling mee te geven. Vandaag de dag wordt de kleding van Dsquared nog steeds geproduceerd in Italië. Het motto staat nog steeds van de broers: “Born in Canada, made in Italy”. 

 

De populariteit van Dsquared onder jongeren

Vooral onder jongeren is Dsquared erg populair. Je vindt dan ook in de collectie van Dsquared kids genoeg aan allerlei kleding items. De populariteit is niet voor niets, want het is allemaal wel heel erg hip en trendy. Daarnaast zorgt het iconische Dsquared logo ervoor dat je wilt dat iedereen het ziet dat je dit merk draagt. Niet alleen de uitstraling van dit merk is belangrijk onder jongeren, ook de kwaliteit van de kledingstukken zijn van belang. Je ziet de kwaliteit terug in de vorm van de materialen die worden gebruikt, de afwerking en andere minimale details. Dsquared is een kledingmerk dat zorg draagt voor zijn producten en laat dat in alles blijken. Van leuke printjes tot comfortabele pasvorm. Het is juist heel logisch waarom Dsquared zoveel bekendheid geniet onder jongeren, want het merk heeft alles te bieden wat bij een goed kledingmerk hoort.

Mobiele versie afsluiten