Werk jij dag in dag uit in een magazijn? Moet jij regelmatig allerlei dozen en producten tillen wanneer je aan het werk bent? In dat geval is de kans groot dat jij meer dan eens last van je rug hebt. Wij mensen tillen namelijk heel snel op de verkeerde manier. Zeker wanneer er zware goederen vervoerd moeten worden, wordt dit niet altijd op de juiste manier gedaan. Gelukkig zijn daar allerlei handige oplossingen voor te bedenken. Zo kunnen steekwagens al een uitkomst zijn. Dankzij steekwagens zijn rugklachten nu eindelijk echt verleden tijd. Veel Nederlanders werkzaam zijn in de logistieke sector, behandelen we vandaag hier op ons web de voordelen van een goede steekwagen.

Welke steekwagen is de beste optie?

Het grote voordeel van steekwagens is dat deze praktische handkarren het zware gewicht met gemak aan kunnen. Er zijn echter enorm veel verschillende steekwagens verkrijgbaar. Hierdoor kan het nog wel eens een uitdaging zijn om de beste optie voor jou te vinden. Het is daarom altijd verstandig om eerst in kaart te brengen waar de steekwagen voor gebruikt gaat worden. Vervolgens moet je altijd even kijken naar de specificaties van de geschikte steekwagens. Zaken waar je op moet letten zijn: het draagvermogen, het draagplateau en de wielen.

Speciaal ontwikkelde steekwagens

Niet alle werkzaamheden binnen de logistiek sector zijn hetzelfde. De een wil graag een wagen om dozen in het magazijn te verplaatsen, de ander kan wel een steekwagen gebruiken op een trap op te lopen. Aangezien de wensen afhankelijk zijn van de werkzaamheden, zijn er een aantal steekwagens speciaal ontwikkeld voor hele specifieke gebeurtenissen. Zo bestaat er een banden steekwagen die regelmatig gebruikt wordt bij autogarages. Een trappensteekwagen is een ideale oplossing als je nu vaak de trap op en af moet met zware goederen. Er zijn zelfs steekwagens op de markt die je na gebruik simpel kan opvouwen. Hierdoor nemen deze wagens geen schaarse ruimte in beslag.

Geen rugklachten meer door handkarren

Door al deze voordelen zijn steekwagens ontzettend interessant voor de logistieke sector. Je maakt namelijk niet alleen het werk een stuk aangenamer met zo’n handkar, aangezien de rug niet meer overbelast wordt. Steekwagens zorgen er tevens voor dat het werk soepeler en sneller zal verlopen. Door deze handkarren heb je dus geen rugklachten meer en je kunt met een glimlach je werk doen. Dat maakt deze zeer praktische wagens met andere woorden erg interessant voor zowel werknemer als werkgever.