Als zelfstandige zonder personeel is het van belang dat je een zakelijke rekening opent. Op deze manier houd je privé en zakelijk gescheiden en behoud je het overzicht. Een zakelijke rekening moet natuurlijk wel goed op jouw wensen aansluiten en het mag niet te duur zijn. Wat dat betreft is het af en toe lastig om je te oriënteren als het aankomt op een bank uitzoeken waar je een zakelijke rekening wilt openen. In dit artikel lees je meer over een zakelijke rekening voor starter cq zelfstandige zonder personeel.

Is het voor een startende ondernemer noodzakelijk om een zakelijke rekening te openen?

Dit is een vraag die waarschijnlijk veel beginnende ondernemers zich afvragen. Is een zakelijke rekening verplicht? Nee, dat is het niet. Je kunt er voor kiezen, maar voor het geld hoef je het niet te laten. Als je besluit om een zakelijke rekening te openen is het wel handig te kijken waar je voor betaalt. En dat je niet voor producten betaald die je helemaal niet gaat gebruiken. Slim is om dan ook zakelijke rekening vergelijken.

Wat is de beste zakelijke rekening voor starters?

De beste zakelijke rekening starters verschilt per starter. Iedere ondernemer heeft natuurlijk eigen wensen en eisen als het aankomt op een zakelijke rekening. Een van de belangrijkste punten waar je op moet letten is de prijs die je betaalt voor de zakelijke rekening. Die kan per bank nog wel eens verschillen. Zo’n zakelijke rekening als kleine starter ga je waarschijnlijk niet veel gebruiken, dus je ziet het vooral als een ongewenste kostenpost. Toch is een zakelijke rekening bijna verplicht, omdat zakelijke transacties je niet via een privé rekening mag laten lopen. Uiteindelijk scoort de Knab bank het hoogst op minimale kosten van een zakelijke rekening openen, namelijk 72 euro per jaar. Dit zijn de vaste kosten en daarbij geldt geen extra kosten voor elke transactie.

Hoe is de service van jouw bank bij de zakelijke rekening?

Ander puntje om aan te kaarten is hoe het staat met de service van een bank waar je een zakelijke rekening gaat openen. Dit is van belang, omdat als je problemen hebt met betalen of andere prangende vragen hebt je direct geholpen wilt worden door de bank. Meestal geldt dat als je voor de goedkoopste bank gaat dat de service heel laag is. Niet voor Knab bank, want ook hier scoort deze bank extreem hoog als het aankomt op service, bankieren met de Knab app en lage kosten.